Club – Max Planck Institute
Max Planck Institute, Frankfurt, Germany

Club Collection
Max Planck Institute, Frankfurt, Germany

Interactive building complex for brain research: The Max Planck Institute for Brain Research is located on the Riedberg Campus in Frankfurt am Main. The design for this state-of-the-art research complex consists of two elongated and compact buildings, with long axes running approximately north to south, and short axes at an angle, aligned with the slant of the plot. A central open “foyer” links up the two buildings.

Bridges, galleries and floating boxes serve as communal space for meetings, exchanges and impromptu discussions among scientists and staff. The four-storey research building is separated into an office area and a highly equipped laboratory zone with flexible and divisible space for research. The two upper floors house the four departments. The ground floor houses the administrative offices, the central scientific facilities and the laboratories of the independent research groups.

source Henn

Project Details

Client: Max Planck Institute
Date: 2013
Architect: HENN Architekten
pictures: –

FEATURED COLLECTION

Club

Simple, plain, bold: three words that describe the body language of CLUB, a design that seems to say: ‘if the basics are right, who needs ornament?’ Made from our proprietary QM FOAM™, CLUB is happy indoors and out. The new lateral units come with a straight back on the inside. Versions with an inclined inside back are available upon request. Learn more

Items available upholstered in leather and fabric.
Custom colours or sizes available upon request.

DISCOVER MORE SOLUTIONS